Златните правила за хармония в секса – 1

Какво препоръчват сексолозите и психолозите?

Правило 1. Опознавайте се един-друг!

Сега все-повече млади двойки пропагандират свободните сексуални отношения: смяна на партньорите, позите, сексуалната ориентация. От една страна простащината е главен враг на сексуалната хармония, но от друга, само в постоянното взаимодействие с партньора може да узнаете неговите склонности, желания и особености. Хармоничните сексуални отношения не са обезателно нови и необичайни. Това преди всичко са отношения, основани на познаването едун-друг и на умението да си доставите удоволствие един на друг. Голяма част от специалистите считат, че поклонниците на свободната любов са хора, които не могат или не искат да се борят за достигане на хармония.
Действително, всеки нов партньор поражда нови емоции и дава нови усещанияно такива нови възприятия и новите отношения могат да бъдат причина само за физическо удоволствие – силно, но бързо преходно….
При търсене на сексуална хармония не трябва стремежът да се само към минутните удоволствия. Целта на такива отношения е, удоволствието да е постоянно, дълго и непреходно.
Не е възможно да се постигне хармония изведнъж и по тази причина свободните отношения не могат да бъдат хармонични. Това е сложен и труден процес, в хода на който партньорите се приспособяват един към друг.
Опитните партньори справедливо отбелязват, че новите отношения носят неповторими усещания, но само с течение на времето може да се разбере истинската радост от секса, радостта от това, че знаят как да доставят на партньора си удоволствие, знаеш какво обича и какво го възбужда, а и какво може да го издигне на върха на блаженството. И в същото време знаят, че той може да направи същото и за тях…

Правило 2. Експериментирайте!
Помните ли народната мъдрост, че и най-вкусната храна в един момент омръзва? Така е и със секса. Без експерименти даже и най-страстния и неудържим секс в края на крайщата омръзва и става досаден.
Сексолозите твърдят, че повечето двойки се обръщат за помощ към специалисти с оплакването, че чувствата са изстинали, а в секса се боят(или не искат) да експериментират. Тъй като се оказа, че при смяна на партньорите не може да се говори за хармонични отношения, остава да се помисли за смяна на обстановката.
Опитът показваче обиграността и навика най-често стават причина за нарушаването на хармонията на сексуалните отношения. Да се върне остротата на усещанията би могло с помощта на експериментите. Най-често инициативата на такъв род нововъведения в отмерения семеен живот поемат жените, тъй като те по природа са надарени с чувственост и артистизъм. Но и мъжете могат да направят много, за да върнат на секса бившата пикантност. Двойката е добре да се ориентира към смяна на ролите , смяна на местата по време на акта , смяна на емоционалната настройка. В качеството на експеримент може да се използват всевъзможни любовни игри.
По данните на сексолозите, болшинството двойки , сменящи обстановката или ползващи нови способи, след известно време постигат хармония и отново се запалват от неугасващия огън на любовта.
(следва)