Защо старее лицето?

С възрастта значително се увеличава ъгъла на долната челюст, поради което се губи завършеността на долната граница на лицето. С това явление, за разлика от бръчките, които за сега доста успешно се отстраняват от пластичните хирурзи, нищо не може да се направи.
Американските лекари анализирали 120 изпълнени по медицински показатели компютърни томографии на лица на хора на различна възраст . За изследването били избрани по 20 снимки на мъже и жени от три възрастови групи: от 20 до 36, от 41 одо 64 години и по- стари от 64, съобщава PhysOrg. С помощта на компютърни програми учените измерили дължината, широчината и ъгъла на доланта челюст на всички снимки, и съпоставили резултатите от измерванията в различните групи.
Специалистите по пластична и реконструктивна хирургия стигнали до извода, че тъй като долната челюст се явява основна съответстваща част на лицето, всички нейни изменеия влияят на външния вид на човека.
Всъщност възрастовото снижаване на обема на тези кости , води до провисване на крепящите се на нея меки тъкани. Външно това се проявява в продобиване на по-меки овални очертания на долната част на лицето. Снижава се тонуса на кожата на бузите , шията и под брадичката, в резултат на което очертанията на лицето придобиват характерния вид.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *