За женската изневяра са виновни хормоните

Специалистите узмервали нивото на хормона 2 пъти по време на менструалния цикъл, а след това помолили жените да оценят своята физическа привлекателност. Независими наблюдатели също направили изводи въз основа за външните им данни.
В процеса на работа се узяснило, че при 78% от момичетата се наблюдавали повишени показатели на половия хормон, отговарящ за сексуалната активност. Именно тези особи предизвиквали по-голям интерес у представителите на противоположния пол. Освен това, именно те притежавали най- големи шансове за взаимен флирт, целувки и секс за една нощ, съобщава авторката на изследването Кристина Дуранте.

Данните показват, че жените в детеродна възраст с високо ниво на естрадиол в кръвта, не са склонни към дълготрайни отношения и те могат често да сменят кавалерите си. Те се намират в постоянно търсене на сексуални наслаждения и предпочитат разнообразие, дори и когато искат да се спрат.

Вероятно от такива механизми се управляват и другите структури в организма – изказали мнение американските специалисти. По- рано италиански специалисти направили откритие, което позволява на мъжете да контролират сексуалното поведение на жените.
Изследователите от научния институт във Флоренция са разработили порепарат, способен да предотврати женската изневяра. Лекарството против изневяра действа само на представителките на нежния пол, разказва ръководителят на работата Джузепе Райони. Принципът му на действие се основава на хормонална корекция.