Правила за запазване на отношенията

1. Трябва да знаете, какво мисли Вашата половинка за Вашите отношения. Нали не се каните да бъдете заедно с този, който няма намерение да бъде откровен с Вас?

2. Не бъркайте любовта и секса. Често в началото сексуалните отношения се приемат погрешно за любов.

3. Трябва да знаете, какво искате от отношенията и открито да говорите за това със своя партньор. Много хора се страхуват да говорят за своите желания и се опитват да ги скрият. В резултат се появява чувство на разочарование, защото не получавате това, което желаете. Отношенията не са игра на досещане. Близостта не е възможна без честност.

4. Вие трябва да сте един отбор. Притежавайки различни умения, данни и възможности, трябва да се стремите към една цел.

5. Научете се да уважавате своя партньор, заедно с всички негови отличия от самите Вас. А и животът затова е интересен, защото сме различни.

6. Не трябва да се помирявате с недостатъците на партньора. Идеални хора не съществуват и от това, как ще се отнасяме към недостатъците на другия- ще се помиряваме или ще се опитваме да ги оправим, зависи много. Ако нещо не Ви устройва, то открито говорете за това. Нека вашия партньор обясни, защо е постъпил точно така. Самооо тохава щщще може дааа постигнете съгласие.

7. Решавайте всички проблеми веднага, щом се появят. Ако отлагате решаването на проблемите за някъде по-нататък, те ще се превърнат в лавина, която няма да остави от Вашите отношения ни следа.

8. Научете се да се договаряте. Времето, когато булката е избирана от родителите,е минало. Сега културата на отношение между мъжа и жената играе доста по- малка роля – всичко зависи само от Вас.

9. Научете се да слушате своя партньор. Тогава той ще има чувство за опора.

10. Работете за това, че у Вас да се появи усещане за близост. Близостта никога не се проявява сама. Когато я няма, хората стават неинтересни един за друг.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *