Непознати природни феномeни

След малко лъчевата светлина се прекратила, „медузата” се превърнала в ярък полукръг и започнала движението си към Онежкото езеро, на хоризонта на което се виждали сиви облаци. В тази пелена не след дълго се образувала полукръгла дупка с яркочервен цвят по средата и бяла по крайщата. По сведения на очевидци, тов продължило 10-12 минути.
Специалистите от местната Метереологическа служба били на мнение, че нищо подобно не са наблюдавали преди. Не се знае от какво е предизивкано това явление,нито какво представлява, но нито по същото време, нито преди, са се наблюдавали атмосферни отклонения, а и за никакви технически експироменти по това време няма сведения. Според директора на Метереологичната станция не може да се каже, че това е и мираж, защото явлението е наблюдавано от различни места и показанията на многобройните очевидци са идентични, а наблюдаваното рядко явление да не е оставило никакви веществени доказателства за себе си.

Яркото огнено кълбо, преминало от север на юг по небосклона над Ленинградски район в Карелия е било наблюдавано и от пулковските астрономи. Но архивите показват, че и преди тази година в Карелия са ставали странни неща. През 1928 година, над село Шукнаволок, близо до Ведлозер, е наблюдавано прелтане на 10-метрово цилиндрично тяло, от опашната част на което излизали червени пламъци и искри. Пробовайки леда, загадъчният обект се скрил под водата, След това местните жители започнали да срещат на брега странно главесто същество, малко по- високо от метър, с тънки ръчички и краченца, което, щом като видело хората, скачало обратно във водата, поради което получило прякор „водният”.

По тези места е наблюдавано и друго аномално явление през 1932 година, когато над селото надвиснал плътен черен облак. След изчезването му на земята останало желеобразно вещество, което селяните събирали в бутилки и използвали като лекарство.
В настоящето често се наблюдават проблеми с гледаните по телевизиятапредавани, макар в съседното село, което е само на 5 километра, да няма никави смущения. Това са фактите, а каква е истината, времето ще покаже…

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.