Кучетата на Хитлер умеели да четат и пишат!!!

Била разположена близо до Хановър през 1930 година и просъществувала под ръководството на някоя си Маргарет Шмит до края на войната.
Не правели изключение от подобно възпитание и собствените немски овчарки на фюрера – Блонди и Бела. Даже и на снимките от това време е видно, че Хитлер не само се любува на своите питомци, а за нещо беседва с тях. Това , обаче, не е попречило няколко минути преди самоубийството си(1945г), диктаторът да убие своята любимка Блонди.


Доктор Карл Крол провежда опити по телепатия между кучета и хора.
снимка: от сайта dailymail.co.ukКучетата били обучавани да поддават специални сигнали с помощта на лапите си – да чукат по специални клавиши. Всяка буква се означавала с определен брой натискания. Например дакел на име Курвенал, означавал буквите с определено количество на местоимението „ау”. Говори се, че някои от опашатите „ученици” даже можели да подражават на човешкия глас. Например едни могли да произнасят „Майн фюрер”, когато им бил задаван въпрос „Кой е Адолф Хитлер?” А немският пойнтер Дон произнасял такава фраза : „Гладен! Дай бисквитки!”… А имало и такива (според свидетелствата на източниците), които „писали” стохове!!!
Целта на немците била , да използват животните за работа, заедно с СС и да охраняват концентрационните лагери, за да се освободят офицери.

по материали на kp.ru

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *