Кой как държи чаш(к)ата …. с алкохол?…

КОКЕТКА (The Flirt)
Обикновено това е жена, която държи чашката с претенции за изящество, кокетно повдигайте пръстчета.
Не рядко я поставя до дълбоко изрязаното деколе на роклята си, като по този начин привлича вниманието към своите „прелести”. Отпивайки, „стреля” с очи над края на чашата. Понякога разсеяно потрива края на чашата с пръст , потапя го вътре, а после леко го осмуква.

СПЛЕТНИЦА (The Gossip)
Към този тип се отнасят като правило жени, предпочитащи тясната компания на приятелки. Особите от този тип не рядко обсъждат другите, и то не в най-доброжелателен аспект. Чашата вино държат от страни, като активно я ползват в жестикулацията , за да бъдат по-разбираеми.
Често се накланят напред към чашата, по посока на своя събеседник, придавайки на разговора особена конфеденциалност. Такъв човек има свой „доверен” кръг от хора, с които общува, и опити за влизане в контакт с тях като правило не се приветства.

ВЕСЕЛЯК (The Fun Lover)
Към този тип се отнасят както мъже, така и жени. Това са общителни и жизнерадостни хора, които обичат да се посмеят и повеселят. Обикновено пият от бутилката, на малки глътки, за да не изпусне момента да каже и своята дума в общия разговор.
Бутилката държат хлабаво, с 2 или 3 пръста за „рамената” , т.е. за върха на широката част. Такива хора винаги се радват на разширяване на кръга на обшуване. Най-добрият начин да влезете във връзка с тях е, да влесете в лека и непринудена беседа, която да ги накара да се разсмеят.

.
„ПЛАХА ТЕМЕНУЖКА“ (The WallFlower)
Като правило срамежлив, безропотен човек, държи чашата „отбранително”, като че се страхува, че ще му я отнемат. Такъв човек не разтваря длани, а чашата за него е нещо като спасителен кръг, използван за взаимодействие с обкръжението.
неговата чаша никога не остава празна , а в нея винаги остава глътка за всеки случай.
Дозата, която си избират тези хора е неголяма. Мъжете, например, си поръчат „малка” бира.Най-често такива хора пият напитката си през сламка, която въртят в ръка, а между глътките пробъркват съдържанието в чашата с нея.
Към такива хора трябва да се подхожда тактично и меко . Няколко сдържани комплименти ще помогнат да се укрепи тяхната самооценка и да преодолеят първоначалната си скованост.
следва