В сърцето на Пиринеите, близо до френското местенце Куцеранс, е разположена местност, наречена „ Мястото на 18 долини“. Точно там през всеки 50 години стават невероятни мистични събития. Последното е било през 1972 година . Долината Тургуила е заобиколена от 11 планински върхове, а в центъра и се намира езерото с разтърсваща красота – Алет. Водата му е ярко-синя и необикновено прозрачна. За тези места се разказват редица предания и легенди. Едно от тях гласи, че точно там обитават вълци с женски глави…

 

От уста на уста, през вековете се е предавало предупреждение, хората да заобикалят тези места, защото не един човек е изчезвал, разтваряйки се в стъклените води на езеро Алет. На брега му живеят страшни магьосници, които не веднъж са примамвали заблудили се закъснели пътници в другия свят, който се намира зад огледалата….
Някои от тях са се връщали след няколко седмици, но изглеждали много състарени, а историите, които разказвали за тамошния живот, плашели хората. Разбира се, не всички им вярвали, но след няколко месеца всички завърнали се, полудявали.

През септември 1972 година младият геолог Паул Леблан изостанал от групата и се заблудил в долината Тургуила, не далече от езеро Алет. Всички нехови колеги го търсели цяла нощ, а след това и още няколко дни, като преглеждали всеки квадратен метър с въртолет, но всичко било без резултат. След два месеца геологът се появил в курортния град Гузенейш. Местните жители били шокирани от неговите разкази и въпроси. Той твърдял, че е на 33 години, макар че изглеждал на 50. Разказал, че дълги години е служел като свещеник в храм, молейки се заедно с енориашите, да им помогне Бог да се избавят от злобата на вълците с женски глави. Той много добре помнел, че някога е бил геолог, но твърдял, че това е било преди много години.
Съвсем разбираемо е, че много хора го смятали за полудял, но имало и такива, които си спомняли за разказите на възрастните хора, и му вярвали.
Сега в района на езеро Алет работят учени. Интересно, какво ще кажат те, и дали ще могат поне малко да открехнат тази тайнствена завеса…..

По материали на : http://www.mysticspot.ru/ и http://xistor.ru/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *