Тайната на езеро Алет или сетът зад огледалото….

 

В сърцето на Пиринеите, близо до френското местенце Куцеранс, е разположена местност, наречена „ Мястото на 18 долини“. Точно там през всеки 50 години стават невероятни мистични събития. Последното е било през 1972 година . Долината Тургуила е заобиколена от 11 планински върхове, а в центъра и се намира езерото с разтърсваща красота – Алет. Водата му е ярко-синя и необикновено прозрачна. За тези места се разказват редица предания и легенди. Едно от тях гласи, че точно там обитават вълци с женски глави…

 

918e304e833a81fffb56d09b98eda367

Реклама 1

От уста на уста, през вековете се е предавало предупреждение, хората да заобикалят тези места, защото не един човек е изчезвал, разтваряйки се в стъклените води на езеро Алет. На брега му живеят страшни магьосници, които не веднъж са примамвали заблудили се закъснели пътници в другия свят, който се намира зад огледалата….
Някои от тях са се връщали след няколко седмици, но изглеждали много състарени, а историите, които разказвали за тамошния живот, плашели хората. Разбира се, не всички им вярвали, но след няколко месеца всички завърнали се, полудявали.

18e2999891374a475d0687ca9f989d83

Реклама 2

През септември 1972 година младият геолог Паул Леблан изостанал от групата и се заблудил в долината Тургуила, не далече от езеро Алет. Всички нехови колеги го търсели цяла нощ, а след това и още няколко дни, като преглеждали всеки квадратен метър с въртолет, но всичко било без резултат. След два месеца геологът се появил в курортния град Гузенейш. Местните жители били шокирани от неговите разкази и въпроси. Той твърдял, че е на 33 години, макар че изглеждал на 50. Разказал, че дълги години е служел като свещеник в храм, молейки се заедно с енориашите, да им помогне Бог да се избавят от злобата на вълците с женски глави. Той много добре помнел, че някога е бил геолог, но твърдял, че това е било преди много години.
Съвсем разбираемо е, че много хора го смятали за полудял, но имало и такива, които си спомняли за разказите на възрастните хора, и му вярвали.
Сега в района на езеро Алет работят учени. Интересно, какво ще кажат те, и дали ще могат поне малко да открехнат тази тайнствена завеса…..

По материали на : http://www.mysticspot.ru/ и http://xistor.ru/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *