В небето на САЩ е прелетяло гигантско огнено кълбо

 Очевидците разказват, че чули продължителен гръмък звук, като от удар или сблъсък, от който се разтрески домовете и дърветата, предава CNN.
Яркото небесно тяло било зафиксирано от камери за видео-наблюдение. В записите се вижда, как се появява в нощното небе кълбо, което осветява така, сякаш е започнало сутрешно разсъмване. На други кадри е видно, че сякаш в огненото кълбо стават мини-взривове, от което пространството става по- ярко и се виждат излизащите от него начупени линии, подобни на мълнии.
Някои са видели плъзгаща се след кълбото димна или огнена следа.

Това явление изплашило жителите на тези щатове и те буквално залели с телефонни обаждания местните служби за защита на населението от бедствия и аварии. И макар и до сега да няма точно обяснение за станалото, властите се постарали да ги успокоят, като казали, е става въпрос за падане на метеорит.
Учените твърдят, че в периода от 4 до 21 април, над централните щатове е преминал метеоритен дъжд. Те не могат да кажат, било ли е огненото тяло част от „дъжда”, или е долетяло отделно на Земята. Така също не е ясно, паднал ли е метеорита (някаква част от него), или изцяло е изгорял в надземното пространство.

Метеорите от Космоса, при влизане в атмосферата се нагряват и започват да светят, създавайки след себе си сияещ шлейф от газ и пламтящи частици. Най- големите от тях хората погрешно наричат „огнени кълба”. Вече паднали на повърхността на планетата, метеорните тела е прието да се наричат метеорити.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *