Тайната на червенокосите хора

 

Какво е най-точното определение за рижите (червенокоси) хора? Това са хората, които имат пламък на  главата и огън  в  душата…..

 

 

Oт къде са дошли червенокосите хора а такива хора има сред всички народности… Те живеят трудно и заобикалящите ги блондини и брюнети се отнасят към тях не съвсем добронамерено. Даже и през XXI век, който изглежда лишен от всякакви предразсъдъци, не е много лесно да си червенокос. Естествено, притежателите на рижа „грива“ вече не се смятат за предвестници на беди или за магьосници, но все-пак….

Отрицателното отношение към такива хора е много от отдавна. Още по времето на Петър I бил издаден изключително строг царски указ, забраняващ на кьосетата и на рижите да заемат държавна служба и да свидетелстват в съда, защото „Бог бележи измамниците…“

Защо в продължение на толкова години е предпазливо и с опасения се отнасят към тях? Във връзка с тази „напаст“ през шестдесетте години на ХХ век в Германия излиза солидния научен труд на Ханс Бернхард  Шиф „Червенокосите“.

Риж е бил и английския крал Ричард Лъвското сърце. Той не веднъж е шокирал старата патриархална Англия с неочакваните си постъпки. Известен е с продажбата държавни длъжности, с цел да напълни опустошената от предшественика му държавна хазна. На него принадлежи изключителната по своя цинизъм фраза: „Ако намеря купувач, бих продал и Лондон!“

Като неспокойна натура той не понася покоя и се спуска да спасява Гроба Господен, увличайки след себе си много здравомислещи крале и князе от цяла Европа. Не след дълго се скарва с всички съратници в Кръстоносния поход и тръгва за Англия, като това му струва 2 години в плен и доста пари на държавата, за да го откупи.
Малко след това необузданата му натура го хвърля в нова авантюра поход до Франция, с цел изясняване отношенията със съратника му по оръжие Филип II Август, което му струва живота….

 

9c3c0da200c92b4703ae40246d591184

Реклама 1

 

От къде,всъщност, идват червенокосите, чиито потомци от време на време разтърсват основите на много страни. Според Шиф ярката, но противоречива натура на червенокосите е дошла по наследство от далечните им  предци – келтите. Сред останалите племена и народи келтите били „ най-непостоянни, най-неопределени, най-непредсказуеми…“. В епохата на античността келтите са заемали не малка територия: вероятно Южна и Западна Германия и Австрия, а и според Цезар („Записки за галската война“), келтите са коренното население на Британия и Ирландия.

С времето келтите се смесили с народите-съседи и се разселили по континента, но „келтския дух“ у тях не изчезнал и от време на време излиза на свобода, завладявайки със своята енергия и други хора. Може би затова във всички страни, освен Британия, Шотландия и Ирландия, към тях се отнасят с предубеждение.
В споменатите страни към келтската култура се отнасят с уважение, а рижите хора се приемат като явни потомци на коренното население.

Интересното е, че предпазливото отношение към червенокосите се отнася само до мъжете. „Огнените жени“ се смятат за много привлекателни , а потвърждение на това е голямото търсене на боя за коса във всички отенъци на червеното.

a6c1ce46e858a82bb8769311cc6b49d9

Съвсем неотдавна учените са успели да погледнат стотици хиляди години назад в историята на човечеството и да направят сензационно откритие. Учените от Оксвордския институт по молекулярна медицина са изяснили, че генетически рижият цвят на косата е унаследен от …. ниандерталците. В интерес на истината изследователите са отбелязали, че не трябва да се приемат всички хора с рижи коси като ниандерталци в буквалния смисъл. Те са установили, че възрастта на гена, който отговаря за този цвят на косите , по-светлата кожа и на лунички, е от 50 до 100 хиляди години. Това означава, че е много по-стар от гените на вида „хомо сапиенс“, към който принадлежи съвременното човечество.
Оказало се, че „генът на червенокосието“ при ниандерталците и келтите е възникнало независимо, в резултат на различни мутации. С течение на времето подвидовете частично са се смесили, но генът се е запазил, което показва, че е много издръжлив.

 

Уфологична хипотеза

Тя е последната, свързана с произхода на червенокосите. Според нея , те са дошли на Земята или от друга звездна система, или от паралелен свят. Като доказателства се предлагат две групи аргументи.

Първата от тях се основава на протоколи от разпити на вещици и магьосници. Преобладаващият брой от обвинените във връзка с нечистите сили са били червенокоси, а и много от тях наистина имали екстрасензорни способности: успешно са лекували неизлечимо болни, правели предсказания и влияели на времето….
В последно време в много страни също са правени изследвания на разликите между червенокосите и останалите хора, а резултатите от тях косвено потвърждават уфологичната хипотеза. Медиците отдавна са обърнали внимание на повишената чувствителност на светлокожите рижи хора към ултравиолетовата радиация. Учени от университета в Нюкасъл са установили, че от двата вида меланин, отделяни в човешкото тяло, при червенокосите единият вид е в по-малко количество, което създава предпоставки за слънчеви изгаряния и рак на кожата. Английските учен констатирали, че червенокосите не почерняват или получават съвсем слаб слънчев загар.
Освен това организмът им е твърде уязвим. Имат проблеми с нервната система, страдат от алергии и ревматизъм, и притежават още една особеност имат повишена чувствителност към болка.

Налага се извода, че гените на рижите хора са различни от тези на останалите и е напълно възможно, тези гени да са донесени на Земята от далечни звезди…

снимки:  http://www.liveinternet.ru

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *