Сензация: британски физик обoсновал пътешествие във времето

Пътешествието на човека във времето и посещението му в бъдещето е възможно, но в миналото – не, счита британският професор Стивън Хокинг един от най-големите теоретици на съвременната физика. Сензационната статия, посветена на тези най-нови изследвания, е публикувана от лондонския седмичник Sunday Times.

По негово мнение няма никакви теоретични препятствия, човек да може да отиде в бъдещето. За целта , наистина, трябва да бъде създаден свръхскоростен космически апарат, който да може да достигне 98% от скоростта на светлината.

„От момента на старт от Земята, на такъв кораб ще са необходими 6 години, за да може да развие подобна скорост. В резултат на това у него ще се измени течението на времето – за хората на борда на апарата то ще се забави: за времето, прекарано там едно денонощие, на Земята ще измине цяла една година.” – отбелязва ученият.

Той твърди, че създаването на такъв кораб е на дневен ред за човечеството, тъй като ще бъде необходим за излизане зад пределите на Слънчевата система, за да бъде съхранена човешката цивилизация.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.