Ядивни и полезни маски за лице

Подобрява цвета на лицето и подхранва кожата.
Смесете един рендосан морков с лъжичка маслинео олио (зехтин) и един яйчен белтък. Нанесете сместа върху кожата на лицето и шията, подръжте 20 минути и отмийте.

Маска от картофи

Помага да се придаде еластичност на увяхващата кожа на шията.
Два взрени картофа трябва да се смесят с по лъжичка зехтин и глицерин и сместа да се нанесе на шията (върху марлена салфетка) за 15-20 минути. След това кожата се изплаква с кладка вода и се нанася мазен крем.

Маска от градински или диви ягоди

Подхранваща маска, която освежава лицето и изсветлява луничките. Размачкайте много донре няколко ягоди и нанесете кашицата на лицето си за 15-20 минути. След това изплакнете с хладка вода.

Маска от кисело зеле

Поради своя произход маската се нарича „парижка”. Тя придава свежест и кадифеност на кожата на лицето.
Поставете на лицето 100 грама кисело зеле и подръжре 15 минути, след което хубаво изплакнете кожата с топла вода.

Овлажняваща маслена маска

Салфетка от плат, напоена в хорещо растително масло (най-добре –маслинено), дръжте върху лицето си около 20 минути. Изтриите излищъка от мазнината с памучен тампон и изплакнете лицето с вода.

Маска със спанак

Помага да се избавите от раздразнена кожа.
Листата на спанака се нарязват и сваряват в мляко или вода. След това се налагат върху марля и стоят въргу лицето двадесетина минути. След това кожата се претрива с лосион от прскови.

Маска с козуначна мая

Тази маска прави кожата по-еластична , освежава я и я тонизира.
Козуначната мая се размива с трипроцентен водороден прекис , или (още по-добре) с прясно мляко, до получаване на консестенция на гъста сметана. След прилагане на маската кожата се почиства със салфетка и леко се напудря.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *