Познаваме ли мъжките тайни?

 

 

1. Мъжете ненавиждат, когато не са прави, а определено не могат да се помирят , когато жената преди тях разбере, че не са прави.

! Когато жената предлага да се свърши нещо по друг начин, те чуват в това осъждане: „Ти вършиш това неправилно…“

! Всичко зависи от възпитанието. Момченцата ,фактически, биват приучвани:“Ти си добър тогава, когато всичко свършиш добре и правилно. Ако не стане така ти си лош!“. Затова самооценката на мъжа изцяло зависи от неговите достижения.

2. Мъжете ненавиждат, когато жените се разстройват и нервничат, защото тогава смятат, че трябва да направят нещо.

А тъй като преживяванията на жените се отнасят към вътрешния им свят, в който мъжете не могат да се оправят, те усещат психологически дискомфорт, който се разрежда посредством агресия към неговия източник – т.е. – към жената.
За да не се стигне до там, жената трябва да помогне на мъжа, казвайки му, какво трябва да направи. Думите те възприемат буквално, без интерпретации и подтекстове, а в това отношение жените са истински майстори.

 

3. Мъжете по-малко се занимават с въпросите на любовта и взаимоотношенията, от жените.

Мъжете се самоутвърждават най-вече чрез своята работа и достижения. Жените се утвърждават через взаимоотношенията.
Особеностите на мозъчната дейност при мъжете са такива, че им е трудно да превключат от мисли към чувства, за разлика от жените. Затова, който и да е мъж, ако има неприятности в работата, не му е до чувства.

 

4. Мъжете обичат да обучават и се вслушват в онези, които ги приемат в качеството на учител.

Затова се изживяват като отличниците, които са помолени „да обяснят нещо неразбираемо в конспекта“…

! Андре Мороа справедливо е отбелязал: „Много жени са направили блестяща кариера, умеейки само да слушат. Даже и да слушат не е задължително – достатъчно е, да си дават вид“.

5. Мъжете, макар че се възхищават на умните и на решителните жени-лидери, предпочитат да създават семейство с други с тези, с които се усещат ,макар и формално, като глава на семейството.

Затова при общуването с мъжа, на когото е „хвърлила око“ , жената е по-добре да скрие по-надалече своите лидерски качества.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *