Оказва се, че пенисът може да издава призивни звуци


Милиметровият мъжки представител на този вид дървеници издава най-силните звуци в своята тегловна категория. И то – с какво?….
Като рекордьор водните дървеници са били записани от френските и шотландски изследователи, изучаващи биоразнообразието на европейските реки. Те били изумени от способностите на дървениците, които „пеели” дълбоко под водата, но това се чувало много добре и на повърхността. Учените даже помислили, че звуците идват от някое голямо животно… и съвсем не очаквали това от двумилиметровите дребосъци.
– Сините китове и слоновете , разбира се, тръбят доста по- силно – казва един от учените – 188 и 117 децибела. Но те са огромни. В своята категория дървениците са направо оглушителни!
Музикалните пениси на мъжките водни дървеници вече са заинтересували акустиците. Те(пенисите) не са по-дебели от човешки косъм, а ефективността, в смисъл извличане на звук, е потресаваща… И без каквито и да било усилия. На практика – интимно чудо на природата… Всъщност тайната на устройството, с помощтта на което дървениците извличат звуци, би било приложимо в производството на компактни сонори.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *