Необикновеното дърво „Дъбът на Ангела”

 

Дървото с това поетично име е на възраст 1500 години и расте в щат Южна Каролина, САЩ, в отдалечен горист на остров Джон. Височината на този гигант е около 20 метра. Диаметърът на ствола му е 2,7 метра, а дължината на най-дългата му клонка е 27 метра.

Дъбът е получил своето название от фамилията на последния собственик на земята, на която расте. През 1717 година тя е била владение на Авраам Уейт и дървото е било собственост на семейството му цели 400 години. Според брачния договор на правнучката му Марта Уейт Тъкър с Юстус Ейнджъл(Angel), дъбът преминал във владение на младото семейство Angel.

Реклама 1

Сега Дъбът на Ангела е център на обществен парк. От 1991 година дървото, заедно с обкръжаващия го парк, принадлежат на град Чарлстоун.

Реклама 2

Клоните на дъба са толкова масивни, че някои от тях са принудени да се опират на земята. Направени са подпорки, които да са в помощ на това огромно дърво.

Реклама 1

Дъбът на Ангела е преживял много земетресения, наводнения, урагани и е бил сериозно повреден от урагана Hugo през 1989 година, но след това се е възстановил

 

Реклама 2

 

Пролетта и лятото са сезони, през които в парка се провеждат различни творчески мероприятия , включващи „вечери под дъба на Ангела“ . Тогава се организират различни мероприятия, правят се драматични представления и звучи музика.

Реклама 1

Реклама 2

Реклама 1

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.