Най-скъпият влак в Азия

 

„Експресът на махараджите“ е разкошен влак, пътуването в който може да си позволят само най-богатите туристи. Започнал е да се движи по индийските железопътни линии през 2010 година и едно денонощие в „обикновено“ купе там е на стойност 800 долара. За президентския лукс сумата е почти три пъти повече – 2500 долара. Туй като билетите са много скъпи, гостите заплащат престоя си във влака като в хотел за денонощие. Влакът се движи между Калкута и и Ню Делхи.

Маршрутът се изминава за цели 8 дни, като са предвидени спирки за разглеждане на забележителности. Има оркестър, меки пътечки и разни подаръци.

Реклама 1

Маршрут от Делхи до Мумбай (или обратно) влакът изминава за 8 дни и седем нощи.

Стойността за създаването на този влак специалистите оценяват на 13 милиона долара.

Реклама 2

Когато влакът се е отправил на своето първо пътешествие, на индийските сайтове са се разгорели спорове, дали е нужно въобще създаването му, тъй като в него ще се возят богаташи и ще разглеждат бедната Индия от разкошните купета( с бани и климатици)…

Реклама 1

Цената на билета за Maharajas Express зависи от избраната класа. Всъщност, класите са 3: „сребърна“ класа — $950 за нощувка; „златна“ класа — $1100 за нощувка, а в „платинена“ класа вече трябва да се плати $1590. Минималното заплащане за 7 нощувки в този разкошен влак започва от 6500 долара.

Реклама 2

За тази цена се дава огромно разкошно купе – един вид – собствен дворец), и всички прищевки се изпълняват. В баровете и ресторантите може да се поръчат включени в цената напитки, или пък нещо друго (по желание).

Реклама 1

 

Реклама 2

В по-голямата си част Индия е бедна страна и от прозорците се виждат не само красиви места, но и много бедни райони. Но нали съществува една общоизвестна истина всичко се опознава чрез сравнение…

Купетата са обзаведени доста разкошно. Във всяко има топла и студена вода, а в луксозните даже вана. На разположение са телевизор, DVD-плеър, безжичен Интернет и, разбира се, добър климатик, даващ възможност всеки сам да си настройва температурата…

Реклама 1

Реклама 2

За ресторант в „Експреса на махараджите“ е отделен не един вагон, както обикновено, а цели два(трябва да се има предвид, че влакът е предвиден за около стотина пътници).

Реклама 1

Реклама 2

Реклама 1

Реклама 2

По време на пътуването експресът всяка сутрин пристига на нова гара и спира там за почти целия ден. По време на престоя пътниците могат да разглеждат забележителности, да ходят по магазините и да се хранят в ресторантите на съответното място, на което са пристигнали.

Реклама 1

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.