Над долмените летят плазмоиди….

 

Всеизвестно е, че долмените са мегалитни постройки (съоръжения, направени от каменни плочи, които са поставени по различен начин) и създаването им датира от III-II хилядолетие пр. н. е. Думата „долмен“, в превод от британски означава „Каменна маса“. Предполага се, че са погребални съоръжения, но съвременните учени са доказали, че погребенията до тях са от по-късен период.

Дали са градени от Слънцепоклонници, или са били предназначени да отчитат движението на слънцето, не се знае, но едно е сигурно: има и такива паметници, които показват точките на изгрев и залез в дните на слънцестоене и равноденствие.
С изучаването им от няколко години се занимава авторитетния донски физик, преподавател във Физико-математическия факултет и кандидат на физическите науки, Сергей Герасимов. Той даже е успял да направи видеозапис на загадъчните явления, свързани с долмените.

5c597be87712f9df3edc7c62a95447ab

Реклама 1

Отначало на записа не се вижда нищо необичайно – само долмен от преди около 5 хиляди години, с кръгъл отвор отпред, почти до самата земя, но малко по-късно в десния ъгъл на екрана се появява нещо черно… Сякаш от въздуха се образува черен облак, като това не е пара, нито дим…. Образувалото се е нещо необичайно! Въртейки се като кълбо, то се носи напред, след това се отклонява, обикаля половината долмен и изчезва. Изчезва така, както е възникнал от „нищото“…

Интересът на Герасимов започнал от преди 4 години, когато колежка му показала снимки, правени близо до Геленджик, между които имало една доста странна – на метри от долмена, който снимала, се виждало съвсем ясно бяло петно с големината на едра диня. Веднага била направена проверка за използване на фотошоп, или да се види дали не е осветена или просто лошокачествена. Станало ясно, че е „хванато“ нещо странно. А и колежката казала, че до един от долмените забелязала нещо бяло, което пробляснало няколко пъти.

Започнало изучаване на долмените при всяка възможност, а преди година в Ростов била сформирана научна експедиция от учени, снабдени с подходяща апаратура за снимки и измервания. Ориентирали се към места, малко посещавани от туристи. В резултат били заснети две аномалии: същият този кълбящ се черен дим и някакви, сякаш светещи с неестествено ярка синя светлина същества , напомнящи отдалече на змии, които периодично с огромна скорост пропълзявали край долмените. Те, както и черния дим, възниквали сякаш от въздуха и после „се разтапяли“ в него…

Учените от експедицията разказват, че тези същности се преместват с много голяма скорост преодоляват 10 метра за половин секунда, а всички познати птици и насекоми летят доста по-бавно…

Най-интересното е, че Герасимов , в края на пътуването, успял да хване една черна топка с въртеливо движение, използвайки, естествено , специална апаратура.

 

Сега находката се намира в лабораторията за рентгено-структурен анализ на физическия факултет на университета, а може да бъде видяна на снимки в компютъра на учения. Никой не знае, дали става въпрос за нещо опасно, но на вид кълбовидната същност е като бучка от някакво газообразно вещество, или може би за точност трябва да се каже: кълбовидно газообразно вещество, или може би – същество…

Интересът на Герасимов не секва и той упорито търси информация както в научната, така и в художествената литература, а пътем се опитва да нещо за тези съоръжения и от местните. Някои хора също виждат около долмените черни и бели летящи кълба, а други – някаква размита същност или някакво непривично за земляните живо същество

Мнението на учения е, че около долмените или някъде в тях , стават някакви неизвестни до сега на науката атмосферни явления. Онова, което е уловено, трябва още дълго да се изследва, и макар че наподобява кълбовидна мълния, за сега никой не може да каже дали наистина е, както и да даде определение на кълбовидната мълния. Видно е само, че това е плазмоид (сгъстена плазма).

Има и още един поразителен, но едва ли случаен факт: вече е установено, че фактически всички долмени стоят в места на геологически разломи в земната кора. Според привържениците на тази теория в тези места от незапомнени времена стават някакви невидими явления, изхвърляйки в атмосферата някакви вещества, а древните, с помощта на долмените, са се опитвали да ги контролират , като от време на време ги затваряли в долмените….

Изследванията на физика-ентусиаст продължават. Проверяват се резултатите във връзка с електромагнитното излъчване, в които са забелязани някои „странности“. Остава само да чакаме и да се надяваме, че тайната на тези мегалитни постройки ще бъде скоро разкрита.

По материали на : othereal.ru

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *