Домашните кавги са по-лоши от стресовете на работата

Професорът смята, че хората носят със себе си тези проблеми, които възникват в офиса. Страхът от загуба на работното място само задълбочава ситуацията. Още една причина за стрес е, прекалено дългия престой на хората на работното място.
Съгласно публикуваните от учения резултати, 18% от жените страдат от общуването със своите мъже и само 12% от мъжете изпитват постоянен натиск от страна на своите нежни половинки. Това е свързано с факта, че представителките на слабия пол са принудени да съвместяват домашните задължения с кариерата. Само че по мнението на Купер представителките на прекрасната половина на човечеството понасят стреса по-леко, тъй като са свикнали открито да изразяват своите емоции, а не да ги таят в себе си.

Накратко, неотдавна британските учени са изяснили, че депресията с 50% увеличава риска от преждевременна смърт. При тези, които постоянно се оплакват от тежестта на живота, са открити различни болести на сърцето. Освен това изследователите са установили, че жените са малко повече подложени на униние от мъжете.