Чудовищата на подземния свят – 2

Този път се оказало, че успели да стигнат до края на тунела, който бил дълъг 90 километра, и в крайната си точка излизал под вода, която била морска! Но така и не успели да изяснят, къде всъщност завършва тунела.

И какво успели да открият това загадъчно подземно съоръжение?
Целия под на тунела бил застлан с подредени една след друга неголеми плочи, а покрай стените имало издълбани два издълбани жлеба , които можело да се използват като евентуални релси за колелета на количка.

Голям интерес представлявали изрязаните на плочите изображения на птици, напомнящи пауни. По мнение на учените, изследващи тунела, жителите на древно Перу не са могли да го направят, а и изобразените птици не са били характерни за нито един от известните народи на Южна Америка. Кой тогава е издълбал този тунел? Нима наистина атлантите?

Много се говори за известните, така наречени южноамерикански чинканаси. Това са системи от пещери, свързани помежду си с много безкрайно сложно преходи. Според индианските легенди, в тези пещери живеят хората-змии. За съжаление тези пещери почти не са изучени, а и входовете към тях са засипани или са затворени с решетки. Проблемът е в това, че много смелчаци, рискували да влязат в тях от любопитство или с цел да намерят прословутите богатсъва на инките, са изчезнали. А тези, които все-пак са успели да излязат от пещерите, понякога са разказвали за страшни съшества, приличащи на хибрид между човек и змия…

Огромна система пещери пронизват и недрата на Северна Америка, а има и много легенди за подземния свят на Тибет и Хималаите. В древните индиански легенди, както и в Южна Америка, разказват за подземно царство на хора-змии , така наречените наги.
Руският изследовател Павел Мирошниченко в своята книга съобщава за наличеи на система от тунели в Русия. Те вървят от Крим през Кавказ , към широко известният със своите аномални феномени Медведицки хребет. Има тунели и в района на Уралските планини.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *