Хората с малък ръст много често се сблъскват с проблеми при придвижването, а дори да си купят собствено превозно средство, се налага да положат доста усилия, докато го адаптират по своите миниатюрни параметри. Автомобилната промишленост в целия свят е ориентирана към хора с нормален ръст , също не се стреми да променя в стандартните автомобили каквото и да било.

 

Бразилският филиал на е пуснал първите в света автомобили за хора с малък ръст ( под 1,53 метра). Новият мини-автомобил е получил името Volkswagen Mini-Gol, и е точно копие на продавания в Бразилия хечбек VW Gol, намалено с 30%.

 

За разлика от своя „по-голям брат“, VW Mini-Gol е с дължина само 2,26 метра, а височината му дава възможност на хората с ръст около метър и половина, свободно, и – което не е маловажно, комфортно, да управляват транспортните средства. Мощността на автомобила на хората-джуджета е 5,5 конски сили, а максималната скорост, до която може да стигне миниатюрния автомобил, е 27 километра в час.

 

До момента са произведени два автомобила от тази серия, но компанията-производител не изключва възможността за по-нататъчно производство на ограничен тираж на тези мини-автомобили.

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *