Нова загадка на Земята! Вратата на боговете.

  В интервю за местната преса мъжът разказва, че след като я е намерил, започнал често да я сънува – в съня си идвал до нея, а тя била леко открехната и отвътре излизала някаква изумрудена светлина.
След откриването на вратата през 1996 година, в този регион били проведени археологически разкопки. Основавали ли се епоса на инките, този район е „Пътя на Боговете”и съгласно легендите, великите герои отивали при Бога, минавайки през врата, която се намирала на края на пътя. Това, което е любопитно е, че според преданията на инките не всички отивали завинаги пр Бога, минавайки през вратата, намираща се в края на пътя. Някои герои се връщали от „Страната на Боговете”, получавайки нечувана сила и знания.
Друга легенда разказва за испанските Конкистадори, които, идвайки в Перу, започнали да грабят населените места. Един от жреците на инките, на име Арами Мару, имал диск, който те наричали „Ключ на Боговете от седемте долини” . Веднъж жрецът взел този диск, събрал оживелите след стълкновенията с иапанците древни жители и заедно с тях изчезнал „в долината на Боговете”, а повече никой не ги видял…
Археолозите, които изследвали врата, намерили в нея неголямо, идеално кръгло отверстие, което е възможно да се било предназначено за „златния диск”.
Някои хора, които са били до тази врата разказват, че слагайки ръка на нея, усещали някаква енергия, идваща от зад скалите. През 1997 година, при „Врата за града на Боговете” бил и американския екстрасенс Тони Силва.
Той разказал, че усещал невероятен прилив на енергия до тази врата,също пред погледа му се разкривало звездно небе и стълбове огън, които излизали от земята. Това видение се съпровождало от необичайна музика, приличаща на шаманско дайре.
Индианците – маи също споменават за загадъчните „Врати на Слънцето” и най- интересното е, че рисунка, приличаща на тези врати, има на платото Наска.
През последните години на това място хората често започнали да виждат НЛО. Сфери с разнообразен цвят и разнер често висят над тази долина. Според вярванията на перуанците, някога тази врата ще бъде отворена и Боговете ще се върнат на своите „слънчеви кораби”.
Всъщност, как Ви звучи?…

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *