Замисляли ли сте се някога, как бихте искали да прекарате отпускът си през лятото? Може би всеки би отговорил, че най-подходящо би било, ако сте на тихо и спокойно тропическо островче, с ласкав вятър, топло време, безоблачно небе и чист бял пясък. Има , обаче, една изненада: условия, близки до Вашата мечта , може да Ви предложат и на плаж, на който пясъкът не е бял, а съвършено черен. Това, всъщност, е изненадата, а иначе местата са пак райски…

 

Хавай (Пуналулу бич)

Най-известният плаж с черен пясък в света е разположен на Големия остров. Черните пясъци са се образували като резултат от застиване на вулканична лава в океанските води. Застиващата лава е образувала и множество подводни скали. На този плаж всеки може да види един удивителен свят на растения и животни(даже зелени морски костенурки и костенурки Хоксбил.

Мауи (плаж Вайанапанапа)

Черният пясък на този великолепен плаж се е появил в резултат на вековното въздействия на океанските вълни върху вулканичните скалисти образувания. Плаж Вайанапанапа още е известен с морските си пещери с невиждана красота, каменните мостове, създадени от природата, и Кралската магистрала, която опасва цялата плажна територия..

 

Мауи (плаж Хонокалани)

Той е част от парковата територия Вайанапанапа, като плажната зона представлява смес от мънички гладки морски камъчета и невисоки отвесни скали, които са резултат от вулканично изригване. Направо от него може да се попадне на Кралската магистрала.

Мауи (плаж Онеули)

Най-безлюдният плаж на хавайските острови…

 

Калифорния (плажът с черен пясък на Забравения остров)

Пясъчната ивица е с дължина почти 129 километра. От всякъде се виждат приказно красивите планински върхове, надвишаващи 2 хиляди метра.

Хавай (плаж Каим)

Не е най-безопасното, но пък е изключително красиво място. Само преди 22 години там е изригнал вулкана….

 

Хавай (плаж Кехена)

Тайният плаж на нудистите

 

Хавай (Пололу Бич)

Това е мъничък плаж в долината на Пололу, от който се виждат величествените планински върхове на Кохала.

 

Аляска (Плажът на залива Принц Уилям)

Намира се на 100 километра от град Анкораж и е известен освен с черния пясък, и с комбинацията от великолепни ледници, водопади и хълмове с изумрудена зеленина.

 

Исландия (плаж Вик)

Звучи малко странно като съчетание Исландия и плаж, нали! Но е изключително красиво ъгълче на нашата планета….

по материали  на  Normal 0 21 false false false BG X-NONE X-NONE topxlist.ru

 

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *