10 причини за секс за една нощ

Кога има „еднократен” секс
– на първа среща, когато хората „не са могли да си сдържат страстта” и/или разбират, че, така или иначе, връзка не може да има;

– когато някой от двойката се надява, че сексът ще помогне да задържи партньора си, или да се сближат;

Защо понякога отношенията приключват още на следващата сутрин?

1.Когато не се хареса секса
Случва се и така – уж човекът е привлекателен с всичко – и мил, и умен и с добри маниери, но когато се стигне до интимната страна на нещата, всичко друго олеква.
Изведнъж разбирате, че това не е Вашия партньор. Но да разкажете на човека какво именно не Ви е харесало в толкова деликатна работа, е някакси неудобно. Много по- лесно ще бъде да кажете: „Ще си позвъним” и да се отдалечите, без да си обмените телефонните номера.
В някаква степен това е правилна крачка – защо да се създават на човека комплекси? Нека, както преди, да се смята за неотразим! А и е напълно вероятно да срещне някога партньор, който също ще мисли така.
Съгласете се, че приключвате отношения, които пратически не са започвали, не е най-страшното и е по-честно, отколкото да увъртате…
2. Мъжки недостатъци

Ако прекарате приятно вечерта, мило пообщувате и буквално се влюбите един в друг от пръв поглед и преминете към десерта с наименование „секс”, но у партньора възникнат определени физиологични проблеми, това си е направо катастрофа.
Нещата, разбира се, са в психологията, и по-точно – в самолюбието. Мъжът, който не може да докаже че е мъж (а именно това имаме предвид в леглото), ще избягва партньорката, с която е претърпял фиаско. Утешителни думи от рода на „подобни неща се случват с всички, нормално е, опитай още веднъж”, съвсем няма да помогнат.
Аналогичен изход е възможен, ако Вие сте свършили много бързо, по „вина” на мъжа…

3. Партньорът не е настроен за отношения
Еднократен секс предпочита онзи мъж, който или се бои от отговорност, с която обвързват сериозните отношения, или просто не планира за сега да има продължителен роман.
Възможно е такъв мъж да каже, че сега не е време за нещо сериозно, да се прави кариера , „да си стъпите на краката”… Само че това са банални увъртания, защото жизнените трудности бихте могли много по-лесно да преодолеете заедно, отколкото по единично, макар че нежеланието за продължителни отношения в някакъв период от живота е нещо съвсем нормално…Що се отнася до жената – и тя просто може да има други планове.

4. Партньори – приятели
Еднократния секс с приятел обикновено е или спонтанен, или оптдавна плануван. Той даже може да се случи при наличие на постоянен партньор у единия от приятелите( а дори и у двамата).
Основна причина за секс от подобен род може да бъде или внезапно нахлулата страст след добра доза алкохол, или своего рода „секс-помощ)…

5. Секс на градус
Съвременните момичета често казват: „Какви са пошли и безсрамни мъжете! Само единият секс им е в ума – нито романтика, нито уважение към противоположния пол… Само че тези млади жени не разбират, че на местата, където се запознават, съвсем „не мирише” на романтика. …
Няма две мнения, че времето за запознанства в театри и библиотеки или в обществения транспорт отдавна е отминало, но барове, дискотеки и нощни клубове едва ли са местата, на които могат да си намерят млад човек за сериозни и продължителни взаимоотношения. Нека всеки да си помисли сам за себе си, защо хората отиват на такива места? За да се отпуснат и да си отпочинат, нали?
Когато мозъкът е изключен и човек се движи от алкохола, хората вършат глупости. Каква романтика, като даже и за трезва оценка не може да става и дума?
Сексът след запознанство на такива места е само логичен завършек на приятна вечер. Десертът е, ако искате. Това би трябвало да се рабира и от двамата партньори, но за съжаление понякога единият напразно се надява на нещо повече…

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *