Шанхай е най-големия град на Китай и мнозина мечтаят да го посетят. В него са съчетани съвременни архитектурни постижения и смели дизайнерски решения, което формира неговия неповторим съвременен облик.

Новата забележителност на този изумителен град е построеният неотдавна в центъра му кръгъл мост за пешеходци.

Макар че е с нетрадиционна форма, мостът е изключително функционален, а предназначението му е, да „разтовари“ пешеходните пътеки. В район Луцзяцзуй( който голяма търговска зона), ежедневно пристига голям поток от транспортни средства, и често на пешеходците са нужни много усилия и време, за да се доберат до необходимото място.

 

Чрез този мост китайците вече имат възможност бързо и лесно да достигнат всяка точка на площада , на който са разположени Шанхайската фондова борса, множество бизнес-центрове, магазини и уютни кафенета.

Височината на моста е 20 фута ( 1 фут = 30,48 см). Многобройните му ескалатори осигуряват леко и бързи преместване на големи потоци от хора, а съвременният дизайн привлича не само местните жители, но и много туристи. От него се открива живописния вид на небостъргачите на Шанхай.

През нощта е още по-атрактивен, защото архитектите са се потрудили доста , и са проектирали едно великолепно осветление.

Освен това този кръгъл пешеходен мост поразява със своите размери: толкова е широк, че по него едновременно, рамо до рамо, могат да преминат 15 човека….

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *